fbpx

Покровська батьківська Субота 7 жовтня: що треба зробити в цей день

У православ’ї особлива увага приділяється батьківським суботах, яких не так багато. 7 жовтня 2017 року одна з них, тому спробуйте відкласти особисті справи і присвятити цей день справах духовним.

Покровська поминальна субота нерозривно пов’язана з великим святом Покрови Пресвятої Богородиці. Це неперехідне свято, тобто но щороку відзначається в один і той же день – 14 жовтня. Покровська поминальна субота – це поминальний день, який призначений для відвідування клaдовищ напередодні цього свята.

 

Сенс Покровської батьківської суботи

Покров відзначається 14 числа, а Покровська поминальна субота – 7 жовтня. Цей день був обраний батьківсько. суботою, тому що Богородиця невпинно молиться за всіх нині живих і за всіх помeрлих людей.

Читайте також: В які дні жінці не можна йти до церкви

У цей день більшість віруючих згадує про своїх близьких, яких вже давно немає поруч з ними. Ви можете відвідати клaдовище і привести в порядок могuлу близької вам людини, пом’янути його добрим словом. У цей день прийнято роздавати дітям солодощі, так як церковнослужителі стверджують, що найкраще поминають помeрлих саме діти, які ще не встигли пізнати всі реалії світу.

Якщо у вас не вийде відвідати клaдовище, церквy або прочитати молитви, то ви зможете зробити це в іншу батьківську суботу, благо таких 9 на рік. Так, це не багато, але найближча буде 4 листопада. Це так звана Дмитрівська поминальна субота.

Живіть за заповідями Божими і не забувайте відвідувати храм хоча б в 12 найбільших свят. Пам’ятайте не тільки про майбутнє, але і про минуле, адже мeртві завжди будуть живі в наших серцях.

Джерело.

You cannot copy content of this page