2 мамині молитви за дітей, які насправді творять чудеса

Мама для малюка – найрідніша людина на світі. Вона може не тільки в кут поставити за непослух, але і розповісти найцікавішу казку, заспівати колискову і навіть замінити друзів в іграх, коли дитина хворіє і не може вийти з дому. Багато ще чого може робити вона. Але тільки ставши мамою ми усвідомлюємо, що найбільша праця в батьківстві – не ігри, не приготування, не колискові, а наша любов.

Ті самі почуття, які не дають ні жити, ні дихати, коли з малюком щось трапляється. І неважливо, півроку дитині або вже тридцять років. Це наші дітки, які завжди для нас будуть маленькими.

Буває, що в будинок приходять біди, з якими не можуть впоратися ні гроші, ні зв’язки, ні сили. Наприклад, дитина хворіє важко і довго або підліток зв’язався з поганою компанією. Якщо на хвилинку зупинитися і згадати, у кожної з нас знайдеться подібна історія, коли ллються сльози і хочеться забрати на себе всі болі малюка, полегшити його страждання.

Це саме ті ситуації, які забарвлюють життя мам в тони туги, смутку, депресії, невтішності. Що робити? Наші предки знали відповідь на це питання – молитися! І не просто піти в храм і замовити службу, а мамі починати робити це самій. Адже сила материнської молитви дивує і вражає вчених усього світу вже не одне століття. А за старих часів взагалі говорили, що материнська молитва з дна морського дістане.

Так-так, материнська молитва творить справжні чудеса. Адже нерозривний зв’язок, який існує між мамою і дитиною, може самим чудодійним чином впливати на долю дитини. І про це треба пам’ятати.

Коли мамі треба молитися про дітей. Старанно молитися про дітей бажано щодня. І не тільки своїми словами, а й читаючи спеціальні молитви. Коли дитина хворіє особливо допомагає щира молитва.

Труднощі підліткового віку, коли вже неможливо проконтролювати дії сина або дочки, – це теж привід старанно молитися. Мамам варто також якомога раніше починати молитися про вдале заміжжя своїх дочок або про одруження сина.

За синів зазвичай моляться мами з проханням до Господа про дарування мудрого дорослішання, щоб дитина стала справжнім чоловіком.

Перед дорогою дітей теж треба молитися, щоб була вона легкою і вдалою.  І, звичайно, священики радять мамам читати молитви тоді, коли немає проблем, але на душі лежить тривога за дітей. Молитва допомагає зняти напругу і закликати на допомогу силу Господа.

Як правильно молитися. Час не має значення. Просто моліться в той момент, коли у вас є можливість: хоч вночі, хоч в обідню перерву. Бог почує вас. Молитися треба з щирою вірою.

Під час молитви не можна тримати в голові ні злоби на кого-небудь, ні агресії. Тільки чисті помисли і бажання повинні бути у мами.

І, нарешті, не варто заучувати молитви напам’ять. Можна їх читати по молитвослову. Головне, зосередьтеся і не відволікайтеся на дрібниці і суєту. Молитва повинна бути неспішною і неквапливою.

Молитва за дітей українською мовою

Пречиста Діва Маріє, Мати Божй, що непорочно народила, і на благо всього світу Свого Єдинородного Сина виховала, вислухай, моя свята Заступнице й Покровительнице, мою тиху щиру молитву і дай мені сили й терпіння виплекати й виховати моїх дітей чесними і богобоязними людьми, щоби були втіхою і підпорою мені на старість і всьому народові українському окрасою і щоб чистим серцем славили ім’я Твоє, Богородице. Амінь.

Читайте також: Найсильніші мамині молитви – за доньку і сина

Молитва за дітей церковнословянською мовою

Сладчайший Иисусе, Боже сердца моего! Ты даровал мне детей по плоти, они Твои по душе; и мою и их души искупил Ты своею неоцененную крoвию; ради крoви Твоея Божественныя умоляю Тебя, сладчайший мой Спаситель, благодатью Твоею прикоснись сердца детей моих (имена) и крестников моих (имена), огради их страхом Твоим Божественным; удержи их от дурных наклонностей и привычек, направь их на светлый путь жизни, истины и добра.

Укрась жизнь их всем добрым и спасительным, устрой судьбу их яко же Ты сам хощеши и спаси души их ими же веси судьбами! Господи, Боже Отцов наших!

Детям моим (имена) и крестникам (имена) дай сердце правое, чтобы соблюдать заповеди Твои, откровения Твои и уставы Твои. И исполнять все это! Аминь.

Джерело.

Шановні читачі запрошуємо Вас на наш канал у Telegram