20 листопада – День ікони Божої Матері «Взграння Немовляти»: про що слід молитися

20 листопада по новому стилю Православна Церква святкує набуття ікони Божої Матері «Взграння Немовляти». Вперше ікона з’явилася 7 листопада 1795 в Ніколо – Угрешского монастиря, недалеко від сучасного міста Дзержинський в Підмосков’ї.

Монастир цей славний тим, що був заснований Дмитром Донським, на честь перемоги в 1380 році на Куликовому полі на місці явлення великої ікони святителя Миколая Чудотворця.

Пресвята Богородиця зображена з Немовлям, що сидить з правого боку. Вона підтримує Маленького Ісуса обома руками. Мати і Син прилинули один одному в знак безмежної синівської і материнської любові. На зворотному боці ікони написана молитва: «Врятуй всіх молитвами твоїми, Пресвята Богородиця, до тебе притекающих, ізбави усякої потреби і скорботи».

Цей образ – древній, написаний з грецької ікони. У Візантії вона вважалася чудотворною святинею. Образи з назвою «Взграння немовляти» є на московському Новодівичому обителі і в Афонському монастирі.

До ікони потягнулися паломники. Бездітні подружні пари, вaгітні жінки і матері з хворими немовлятами.

Пресвята Богородиця чула їхні молитви – за іконою закріпилася слава чудотворною.

Для православних жінок ікона «Взграння немовляти» сповнена розчулення і доброго глузду. Перед нею моляться жінки, які бажають мати дітей. Перед нею моляться про здоров’я немовлят. Іконі Божої Матері «Взграння немовляти» прийнято служити молебень з акафістом під час вaгітності і перед пoлогами.

У православ’ї прийнято носити дитину під серцем з молитвою, адже вaгітність і пoлоги – важливі події, що показують Божественне велич народжуваної життя.

Вважалося, що вaгітна жінка повинна вести особливо праведний спосіб життя – адже в неї в чeреві росте нове життя. Вaгітна повинна піклуватися про свою душу – бути милостивою, лагідної. Утримуватися від заздрості і лихослів’я, та й взагалі намагатися викорінити всі пороки. Так вважали наші предки, так вважають сьогоднішні учені – думки, почуття, вчинки вaгітної обов’язково передадуться малюкові.

Зараз місце образу «Взграння немовляти» у вівтарі Спасо-Преображенського храму.

Читайте також: Чудодійна молитва “Сім хрестів” – захист від усіх бід

Цікаво, що саме 20 листопада Генеральна Асамблея ООН оголосила Днем дитини. Декларація прав дитини була прийнято 20 листопада 1959 р, Конвенція про права дитини – 20 листопада 1989 року. Ось такий збіг. Або промисел Божий.

Ось головна молитва перед іконою для вaгітних жінок:

«Пресвята Діва, Матір Божа, помилуй рабу Твою (ім’я) і допоможи їй зараз вирішити всі проблеми її. О усемилостива Владичице Богородице, ти не потребувала допомоги в народженні Сина Божого, так подаруй допомогу свою своїй невільниці, яка молиться тобі. Даруй мені благословення о цій порі, щоб Дитя народилося і світло світу побачило цього. Уподібнити в благопотребний час і розумного світла у святому хрещенні водою і духом. До тебе припадаємо, Мати Бога Всевишнього, молюся: Будь милостива до раби твоєї, як стане скоро вона матір’ю, і умоли народженого тобою Христа Бога нашого, щоб зміцнив він силою своєю нас згори. Амінь.»

Читати молитву потрібно, коли на те є настрій. Щоденне читання молитовних слів не наблизить вас до щастя. Зробити це може тільки молитва щира і віддана. Так чи інакше, всім вaгітним священики радять мати таку ікону вдома і перед нею просити Богоматір про допомогу.

20 листопада читайте цю молитву, якщо у вас є діти або ви мрієте відчути радість материнства. У всіх церквах в день шанування ікони будуть згадувати про те, як важливо шанувати Бога і Божу Матір. Багато хто вважає, що народжені в цей день немовлята перебувають під особливим захистом Небес.

Пам’ятайте про те, що для вaгітних жінок немає нічого кращого впевненості в собі. Позитивний настрій і надія на краще допоможуть вам подолати будь-які труднощі, бо думки матеріальні.

Джерело.

Шановні читачі запрошуємо Вас на наш канал у Telegram