fbpx

У тебе є гарна освіта, а ти перетворилася на домогосподарку, в додаток до чоловіка. Скажи мені, мамо, в чому Божий Промисел в моїй ситуації

Донька плакала довго і гірко, плечі здригалися від невтішних ридань.

– Де твій хвалений Бог? – повернувши заплакане обличчя до матері, запитала вона, – скільки я молила його, просила, щоб не йшов чоловік з родини! Як жити мені тепер? Як дітей піднімати? Де ця Божа справедливість?

– На жаль, Бог – це не добрий дідусь з сумними очима на іконці. – зітхнувши, відповіла мати. – Люди здавна відчували чийсь вплив на своє життя, але до сих пір ніхто достеменно не знає, не може пояснити, що це? Хоча існує багато філософських і релігійних теорій. Згодом цей вплив на життя людини назвали Богом. На крутих поворотах долі, коли наше життя змінюється на гірше, ми дивуємося, як Бог буває жорстокий і несправедливий до нас. Але у Бога немає поняття добра і справедливості, як розуміємо це ми – люди. У Бога є Промисел. Божий Промисел – це сьогодення і майбутнє всього існуючого у Всесвіті, а не тільки однієї людини і його оточення.

Все в цьому світі взаємопов’язано, і долі людські тісно переплетені. В горі людина не розуміє, чому так сталося. І тільки через роки, і навіть десятиліття, може бути, зрозуміє: чому все склалося саме так, а не інакше. Звичайно, якщо зуміє об’єктивно проаналізувати всі події свого життя. Але не кожен зможе це зробити. Тому і говорять, що шляхи Господні несповідимі і нам не відомі. На підтвердження своїх слів, щоб утішити дочку, мати розповіла їй стару притчу:

Читайте також:Ти ніколи мене не дорікала, але у мене твоя жeртва поперек душі стоїть колом. Позбувся дружини ледь ставши на ноги 

«В однієї жінки в дитинстві вмиpали діти. І коли вкотре на очах у нещасної матері, задихаючись, вмиpала дитина, вона в гніві прокричала Богу. – Спаси мого сина. Ти жорстокий і несправедливий! – І раптом почула Голос.

– Жінка, ти сама не знаєш, про що просиш! Подивися, що його чекає!

У наступну мить вона побачила себе ныби йде по анфіладі кімнат. І в кожної був її син. В одній – веселий, життєрадісний малюк грав з іграшками, в іншій – вже серйозний гімназист, в третій – вродливий юнак, студент університету. В останній кімнаті вона побачила ешaфот і стpату свого сина. Той же Голос запитав її.

– Ти як і раніше хочеш, щоб твоя дитина одужала?

– Так, – трохи помовчавши, відповіла жінка.

І прокинулася. З трепетом підійшла до дитини в ліжечко. Її синочок міцно спав, дихання його було рівним. Життя показало, що всупереч таємним надіям матері, коротке життя сина закінчилася так, як було передбачено ».

– Тоді скажи мені, мама, в чому Божий Промисел в моїй ситуації? Чому Бог позбавив мою сім’ю засобів до існування?

– Може бути, донечко, тобі пора перестати звинувачувати в тому, що трапилося всіх навколо, а подивитися і на себе? У тебе є гарна освіта, а ти перетворилася на домогосподарку, в безкоштовний додаток до чоловіка, стала повністю залежати від нього. І, врешті-решт, трапився цілком очікуваний фінал: тепер ти йому нецікава, і він пішов до іншої.

Тобі потрібно знайти свій шлях у житті, щоб ні від кого не залежати. Коли людина починає сама щось робити, Бог завжди допомагає їй. Не прогав свій шанс. Тоді і тобі посміхнеться щастя. Дочка уважно слухала матір і довго задумливо мовчала.

Владлена Денисова

Джерело

You cannot copy content of this page