fbpx

15 січня – День святого Серафима: ось про що потрібно помолитись цього дня

15 січня відзначатиметься друге знайдення мощей святого. Це важливе свято, оскільки святий Серафим за своє життя допоміг тисячам людей знайти щастя, очиститися від скверни, зцілити своє тіло і душу. У цей день читають молитви про допомогу і зцілення, намагаються вести боговгодно спосіб життя. Джерело

Молитва за здоров’я

Обов’язково 15 січня прочитайте молитву за здоров’я. Зробити це можна в будь-який час доби, коли вам буде найзручніше. Молитва спрямована на зміцнення здоров’я, поліпшення самопочуття і зцілення хвороб, причому не тільки у вас, але і у ваших близьких.

«Преподобний отець Серафим, молимо тебе про втіху нашій скорботі, про зміцнення тіла нашого. Дай мені і моїй родині здоров’я, довголіття, щоб змогли ми прожити ще довго рука об руку з батьками нашими, дітьми нашими. Моли за нас Господа, щоб зберіг нас від слова грубого, від хвороби тяжкої. Так врятує нас віра твоя, святий отець Серафим».

Молитва на удачу в роботі

«Святий Серафим, допоможи мені в моїй роботі, щоб вийшло у мене прогодувати себе і всю мою родину, допомогти рідним і близьким. Дай мені сили духовні, міць тіла і ясність розуму. Нехай справи мої не йдуть врозріз з волею Господа, з Писанням Святим. Моли Бога, старче святий Серафим, щоб не стали мирські блага для мене і сім’ї моєї понад віри і духовної чистоти».

Робота, безсумнівно, займає важливу частину нашого життя. Пресвятий Серафим Саровський теж трудився в своєму житті чимало. Він не з чуток знає, що таке самовіддана працю, турбота про близьких, втома і переживання. Він заснував обитель для жінок, ніколи не скаржився і намагався не лінуватися, адже мета його була благою.

Читайте також: 14 січня велике свято – Василя: що має зробити в цей день кожна жінка, щоб бути щасливою, а у родині панував мир та достаток

Молитва на прощення гріхів

«Хай вибачить мене Господь за мої справи і гріхи мої вільні й невільні. Батько Серафим, моли Бога про зцілення душ і про всепрощення Боже. Нехай всі наші вчинки погані не матимуть влади над нами. Молю тебе, пресвятий батько, щоб допоміг ти мені навчитися прощати і не ступати на шлях неправильний. Амінь».

Молитва про прощення вимагає максимальної зосередженості і чесності. Згадайте всі свої гріхи, які вам не хотілося б повторювати. Постарайтеся знайти в собі сили, щоб пробачити близьких, адже без прощення його не одержати у відповідь.

You cannot copy content of this page