fbpx

21 листопада -Архістратига Михаїла : що oбoв’язково потрібно зробити в цей день

21 листопада  християни відзначають особливе свято.

Але наші предки знали, що саме в цей день можна бути покараними і за забудькуватість, і за грішні думки, тому впродовж багатьох століть був вироблений хід правил, дотримуватися яких треба було. Пише  kolobok

Собор Архістратига Михаїла та інших Сил Небесних: історія появи свята

Повна назва свята звучить так – Собор Архістратига Михаїла та інших Сил Небесних. І встановлений він був ще в далекому IV столітті на Помісному Лаодикійському Соборі на честь Михайла, який очолив Боже військо і переміг сaтану. Згідно з переказами, саме Михайло встав на захист божої слави і вигукнув: «Ніхто як Бог!». І повів військо на бій, в якому грішний ангел мав перевагу.

Читайте також: 90-й Псалом: сильна молитва у складні моменти життя

Також в цей день особливе шанування виявляється і іншим Силам Небесним. Йдеться про ангелів, які перебувають на небесах. Так вийшло, що багато людей в минулі століття помилково стали звеличувати ангелів, вважаючи їх засновниками світу, молитися і поклонятися. Тому на Лаодикійському Соборі і було прийнято рішення, що ангели – це сили безтілесні, які прислужують Господу, а не творці світу.

Що треба обов’язково зробити в цей день

21 листопада – день, який треба провести гідно і правильно, вважали наші предки. І в обов’язковому порядку йшли до церкви, де молилися з особливим завзяттям і старанням. Неодмінно звучала молитва перед іконою Архістратига Михаїла, якому дякували за захист і благополуччя. В тому числі, і за воїнів. Адже Михайло є покровителем війська.

При цьому деякі християни навіть дотримувалися посту перед святом, щоб очистити душу і тіло від грiха.

У цей день було прийнято здійснювати благодійність. А саме: допомагати бідним, подавати милостиню і т.д.

Також необхідно обов’язково помиритися тим, хто у сварці. Це треба зробити навіть в тому випадку, якщо ви не винні. Попросити вибачення і примиритися – краще, що можна зробити 21 листопада.

Наші предки вірили, що в цей день можна отримати нагороду за свої справи. За добрі вчинки Михайло нагороджує, а за погані – карає.

В цей день також можна поминати пoмeрлих.

Що не можна робити в цей день

У жодному випадку не можна починати нову справу з корисливих інтересів. Вважалося, що Михайло за це покарає.

Не можна працювати. Особливо пиляти, копати, рнбати. Інакше Архістратиг образиться і в родині з’являться проблеми.

Також не можна сумувати й тужити, перебувати в зневірі.

Прикмети дня

Якщо вранці 21 листопада буде іній, то зима буде сніжною.

Якщо в цей день немає вітру і ніяких опадів, значить, скоро вдарять морози.

You cannot copy content of this page