fbpx

6 червня – Вознесіння: як потрібно провести цей день і що варто зробити кожному

Вознесіння — свято, встановлене на честь сходження Ісуса в Рай, до престолу Отця Свого. Відноситься до числа перехідних, тобто не мають фіксованої дати в християнському календарі.

У свято Вознесіння Господнього читається Книга Діянь святих апостолів євангеліста Луки.

Ось що там йдеться про вознесіння Господа: «Учні дивилися на небо, під час сходження Його, раптом постали два мужі у білій одежі і сказали: Галілейські мужі що ви стоїте і дивитеся на небо? Той Ісус, що вознісся на небо від вас, прийде так, як бачили ви Його сходження на небо» (Діян. 1:10-11).

Що означають ці рядки для сучасної людини? Звернемося до тлумачення святителя Іоанна Златоуста:

«Отже, якщо хто бажає побачити Христа, якщо хто сумує, що не бачив Його, той, почувши про Його майбутнє пришестя, нехай веде праведне життя, і тоді неодмінно побачить Його, і не обманеться в надії. Він прийде з більшою славою, але також на хмарі, також з тілом; і набагато дивніше побачити Його що виходили з неба, ніж висхідним від землі. Що Він прийде, ангели сказали; але – для чого, цього не додали. Це служить підтвердженням воскресіння, тому що якщо Він з тілом вознісся, то тим більше з тілом воскрес».

Таким чином, всі віруючі отримали дивовижні слова розради і зміцнення у вірі, всі ми удостоїлися стати співучасники цього бачення.

Читайте також: 6 червня – день Блаженної Ксенії – покровительки жінок: про що і як просити святу

Як зустріти свято

Для кожного православного християнина в свято Вознесіння Господнього найголовніше – присутність на богослужінні в храмі і причастя Святих Христових Таїн. Під час Причастя ми не просто наближаємося до Бога, а стикаємося з Ним. У цьому і є головний сенс людського буття.

Також слід постаратися зберегти мир і любов в душі, особливо важко це часом зробити по відношенню до самим близьким людям. Добре слово, слова підтримки і розради нужденним в цьому – найкраще, що ми можемо зробити для порятунку своєї душі, і не тільки в свято.

You cannot copy content of this page