fbpx

7 серпня – Успіння пресвятої Анни – день, коли кожна жінка може вимолити для себе щасливу долю. Ось що потрібно зробити і яку молитву прочитати

У цей день церква відзначає Успіння праведної Анни, яка була матір’ю Богородиці. Свята Анна – це Богопраматір.

Віруючі, вирушаючи сьогодні в храм, просять про дарування дітей. Крім того, свята Анна є захисницею всіх скривджених і знедолених, допомагає побороти важкі недуги.

У народі по погоді, яка стояла на дворі в цей день, судили про погоду на майбутню зиму. Так, якщо ранок видався похмурим і прохолодним, значить, зима буде морозною. Теплий і сонячний день обіцяв суворі холоди, холоднечу, а якщо дощ, значить, зима буде сніжною і м’якою.

Цей день відмінно підходить для походу в ліс по гриби. Крім того, якщо сьогодні зіграти весілля або охрестити дитину, бути щастю і удачі.

Категорично не можна 7 серпня лаятися і лихословити. Це може накликати на родину біди і хвороби. Не варто сьогодні лінуватися. Помірний праця принесе задоволення і користь.

Молитва, яку читають цього дня:

О, свята праведнице, Анно! Моли Милосердного Господа, нехай Він відверне від нас гнів Свій, наверне нас, рабів Божих (ім’я), на шлях покаяння, і на стежки заповідей Своїх.

Із серцем, повним найщирішої пошани, припадаю перед Тобою, блаженна свята Анно! Прошу Тебе, наймилостивіша Свята, зволь прийняти мене до числа Твоїх праведних слуг.

Обіцяю Тобі, ціле моє життя вірно Тебе почитати. Візьми мене під Свою могутню опіку й випроси мені в Бога ласку, щоб я дбала за ті чесноти, якими Ти так щедро була прикрашена.

Випроси мені, щоб я пізнала свої гріхи й правдиво шкодувала за них, живо любила Ісуса й Марію та вірно й постійно сповняла обов’язки свого стану.

Визволи мене з усіх небезпек цього життя й прийди до мене з поміччю в годині мої останні, щоб я спаслася й дісталася до неба і там разом з Тобою, найщасливіша Мати, величала і вихваляла Боже Слово, що сталося чоловіком у лоні Твоєї Пресвятої Доні, Діви Марії. Амінь.

You cannot copy content of this page