fbpx

9 червня — особливий день, який має назву Віддання Пасхи. Що потрібно зробити цього дня, щоб загадати бажання

День віддання свята Пасхи здійснюється в середу 9 червня. У цей день закінчується святкування Христового Воскресіння, яке тривало сорок днів, бо воскреслий Господь всі ці сорок днів був на землі. Він був із своїми апостолами і Богородицею до дня Вознесіння. День віддання свята Пасхи був останнім днем життя Ісуса Христа на землі, коли воскреслий Господь з’явився своїм учням, щоб сказати останні слова про Царство Небесне.

Апостол Павло у своїх посланнях писав: «Я передав вам найперше те, що і сам прийняв: що Христос відійшов за гріхи наші, згідно Писання; і що Він  воскрес третього дня, згідно Писання; …І коли про Христа проповідується, що Він воскрес, то як же говорять деякі з вас, що нема воскресіння? …І коли Христос не воскрес, то проповідь наша даремна, даремна і віра ваша. …І якщо тільки в цьому житті надіємося на Христа, то ми найнещасніші від усіх людей. Але ж Христос воскрес!»

Пам’ятаючи цю думку апостола, щоденно плекаймо в серці пам’ять про Воскресіння Господнє. В цьому допомагатиме нам кожне наступне недільне Богослужіння, так звана «мала» Пасха, яку ми маємо змогу звершувати щотижня.

Віддання Великодня – останній день в цьому році, коли в храмах лунають пасхальні піснеспіви, а віруючі вітаються словами «Христос Воскрес!» Проте варто промовляти ці святі слова щодня, адже недарма Спаситель провістив, що цієї радості в нас не відніме ніхто і ніколи.

Тож нехай ані важкі випробування, ані звичайні побутові клопоти не затуляють від нас образ Воскреслого Господа, Бога і Спаса нашого, Ісуса Христа.

Цього дня можна піти до церкви, щиро помолитися та запалити свічечку за здійснення бажань

Христос Воскрес!!!

You cannot copy content of this page