fbpx

Божа мотивація. Роздуми до Слова Божого на середу ІІ Великоднього тижня

Отці i Вчителі Церкви ставили собі багато відважних запитань, на які шукали відповіді в Слові Божому. Одним із них було запитання: Cur Deus homo? – Чому Бог став людиною? Варто тут згадати св. Атанасія або св. Іренея, а в добу Середньовіччя – св. Анзельма Кантерберійського, які писали цілі трактати на згадану тему. Спробуймо вслід за цими відважними мужами поставити саме це запитання: Чому Бог став людиною? Дуже часто, відповідаючи на нього, ми вираховуємо всі можливі причини, починаючи від нашого грішного стану, а закінчуючи на волі Божій і на потребі спасіння людського роду. І багато з тих причин є слушними, однак при цьому всьому забуваємо про найважливішу мотивацію, яка керувала Божим Серцем – ЛЮБОВ!

“ ЛЮБОВ є найважливішою причиною і джерелом Втілення Сина Божого Бог є любов’ю, а любов зі своєї природи домагається спільності, єдності з тим, кого любиш. Пише CREDO

Читайте також: Чому щасливі пари завжди сплять окремо

Без перебільшень можна сказати, що саме ЛЮБОВ є найважливішою причиною і джерелом Втілення Сина Божого, завдяки якому ми можемо мати участь в житті Пресвятої Трійці. Ісус не тільки «визволяє нас від гріха», Він також «визволяє нас для щастя і вічної радості.»

Один з візантійських богословів Микола Кавасила говорить про те, що нас з Богом відділяла потрійна перешкода: наша природа, наш гріх і смeрть, тому Господь прийняв нашу людську природу, наслідки гріха і смeрть, щоб в усьому з’єднатися з нами. Втілення Сина Божого не просто є знаряддям відкуплення, а теж шляхом до життя в Бозі у вічності.

You cannot copy content of this page