fbpx

Не сама свічка має силу, а молитва біля цієї свічки стає сильнішою, бо свічка була освячена спільною молитвою у Божому храмі-розповідає Священник

Стрітенська свічка, тобто свічка, яка освячена у день цього особливого свята Стрітення, віддавна має велику пошану у людей.

Сам же Бог сказав, що молитва багатьох має велику силу. Тому, коли хтось молиться при Стрітенській свічці, то молиться із цілою церквою, яка й освячувала її. Саме тому свічка має надприродну, ніби, силу.

Тому, дорога душе, прибігай до Бога у молитві. Хай уста твої шепочуть молитву до Творця, очі хай споглядають ікону, а свічка хай буде мостом єднання, де освітлені світлістю її Лик Божий і твій лик.

Адже вона наповнена великою духовною силою та Божою благодаттю. Її використовують у багатьох важливих подіях людського життя. Ця свічка має силу допомагати при стихійних лихах, особливо при грозах.

Стрітенська свічка – символ запаленого у кожному з нас вогника Божої благодаті. Освячену свічку зберігатимемо, як символ миру і спокою в наших домівках.

Нас рятує від лих і небезпек Бог, а свічка лише допомагає знайти силу в проханні до Нього.

Жодним чином не можна сприймати свічку, освячену в церкві, за якусь чудотворну річ, начебто здатну впливати на зовнішні обставини самостійно.

Свічку завжди намагалися зберігати на протязі року, тому й до храму несли на посвяту не одну, а декілька свічок. Добре нести на посвяту воскову свічку. Адже тільки природній середник може якнайкраще передати нам Божественну благодать. Тим паче , що сама воскова свічка є символом чистоти і відсутності скверни у людини, вона є знаком добровільної жертви людини Богу і храму.

Стеаринова, парафінова свічки символом такої чистоти бути не можуть.

Дорогі в Христі, зростаймо у духовній зрілості і зрозуміймо, що не сама свічка має силу, а молитва біля цієї свічки стає сильнішою, бо свічка була освячена спільною молитвою у Божому храмі-розповідає Священник

Слово «стрітення» означає «зустріч», тож головне міркування цього свята має бути не про освячення свічок чи води, а про те, чи готове наше серце відкритися назустріч Господ

Величання. Величаємо Тебе, Ісусе Христе, і вшановуємо Пречисту Матір Твою, нею же за законом нині принесений в храм був.

Будемо спільно в молитві просити, щоб Бог просвітив кожного світлом своєї благодаті, за спасіння нашої країні
та за всіх вас!

You cannot copy content of this page