fbpx

Петрів піст. На що слід обов’язково звернути увагу в часі посту кожному християнинові

У 2020 році Петрів піст розпочнеться в понеділок, 15 червня і закінчиться 11 липня – напередодні дня пам’яті Святих апостолів Петра і Павла. Таким чином, цього року піст триватиме 27 днів.

Кожному християнинові потрібно піст прожити в певному утриманні та духовному самовдосконаленні. “Пильнуйте й моліться, щоб не зазнати спокуси: дух бадьорий, плoть же немічна” (Мт. 26; 41). Тому варто задуматися не тільки про те, від чого потрібно відмовитися, але і, взагалі, на що слід звернути увагу тим, хто поститься.

1.Молитва. В часі посту потрібно молитися частіше, щиро і більш зосереджено, адже молитва – це діалог, розмова з Богом. Саме молитва і стриманість зміцнюють віру, тому до щоденних своїх молитов, які ми промовляємо вранці і ввечері, добре додати кілька додаткових молитов.

2.Благодійність. Старайтеся в часі посту допомагати ближньому, робіть добрі справи, давайте милостиню. Допомагаючи ближньому, слід пам’ятати, що ця допомога, перш за все – допомога самому Ісусу Христу.

3. Сповідь і Причастя. Слід обов’язково хоча б, раз посповідатися і причаститися під час посту. Ніщо так не очищає душу, як сповідь.

4. Ісусова молитва. Окремо варто згадати про Ісусову молитву. Її ми повинні промовляти щодня, однак піст – найкращий час для молитовного прохання. Приділяючи свій вільний час Ісусовій молитві, обов’язково здобудемо користь для своєї душі.

5. Духовне читання. Глава Євангелії і хоча б два розділи з інших книг Нового Завіту, повинні складати обов’язкове читання в часі посту. Біблія – невичерпне джерело божественної мудрості і ніколи не варто нехтувати цим Божим даром. Адже читання призводить до духовного збагачення.

6. Смирення. Усвідомлення своєї духовної вбогості, нездатності нічого зробити без Божої допомоги і, як наслідок, прохання Божого благословення на кожну справу і молитва під час цієї справи, повинні бути нормою для кожного християнина. Саме такий стан найлегше здобути в часі посту.

7. Любов. Ми живемо в ті часи, коли люди дуже «скупі» на любов. А без любові все – ніщо. Тому будемо просити у Господа любові до всіх без винятку. Звичайно, Господь нам пошле цю любов, тільки нам треба навчитися її прийняти.

Фото ілюстративне з відкритих джерел

You cannot copy content of this page