fbpx

Сьогодні, 23 листопада, День пам’яті святого Георгія Побідоносця: що можна і не можна робити

Кожна православна людина знає про святого Георгія, якого прозвали Побідоносцем. Сьогодні день його пам’яті.

Існує безліч відомих святих, історія кожного з яких унікальна, наприклад, Іоанн Хреститель , Микола Чудотворець. Святий Георгій також виділяється серед інших праотців.

Святий Георгій був народжений у християнській сім’ї. Коли Георгій був ще маленьким, його батька стратили язичники за віру в Христа. Ростила хлопчика його благочестива мати, яка прищепила любов до Бога.

Коли Георгій підріс, він вирушив на обов’язкову службу у римську армію. Там він виявив хоробрість, за що удостоївся високого чину. Імператор, якому служив Георгій, був незадоволений новинами про Спасителя Христа і наказав знищувати всіх його послідовників.

Як тільки Георгій дізнався про це, він відмовився від усього нажитого ним майна на користь бідних, а потім відкрито виступив проти задуму правителя. Само собою, імператор не зміг цього залишити, тому після невдалих умовлянь наказав стратити Георгія.

Після цього з неба зійшов ангел Господній і торкнувся тіла Георгія, промовивши лише одне слово: «Радуйся». Після цього Георгій переможець воскрес. На жаль, про те, що сталося далі, історія замовчує.

Традиції свята

У день пам’яті святого Георгія Побідоносця церковні правила виставляють заборону на роботу по дому та по господарству. Варто присвятити день молитвам чи допомозі своїм близьким.

Сьогодні можна надавати підтримку всім, хто потребує, включаючи людей, які вам не знайомі. Це чудовий час для благодійності, для відвідування храму. Якщо така можливість є, то їй обов’язково варто скористатися.

Сьогодні особливо ревно потрібно молитися до святого.

You cannot copy content of this page