fbpx

Сьогодні Великий Вівторок: головні заборони та прикмети на свято

Сьогодні Великий вівторок – другий день Страсного тижня. У Великий вівторок згадується викриття Господом книжників і фарисеїв, його розмови і притчі, сказані в цей день в Єрусалимському храмі: про податок кесарю, про воскресіння мертвих, про Страшний суд і кінець світу, притчі про десять дів і таланти

У цей час православні віруючі продовжують готуватися до Великодня, дотримуватися великого посту, а також згадувати про останні дні земного життя Ісуса Христа. При цьому в цей період продовжується читання Євангелія, і займатися цим можна не тільки на богослужіннях, але й у себе вдома. Прочитане рекомендується детально аналізувати. Щоб провести цей день правильно, дізнайтеся про основні традиції і прикмети, пов’язані з ним.
У Великий вівторок християни завершують приготування перед Великоднем. У цей день прийнято прати, прибирати, прасувати, а також зашивати одяг. Обов’язково необхідно викинути все непотрібне і закінчити процес прибирання і ремонту.

Великий вівторок – другий день Великої седмиці. В цей день всі православні повинні згадати Ісуса Христа і його проповіді, які він давав у храмі міста Єрусалим. Саме в цей день учням розповідали про воскресіння мертвих, Страшний суд, данину кесареві, десять дів і таланти.

У Великий вівторок кажуть, що дощовий день – до грибного року. Також прийнято пити воду з срібної чаші. Якщо її немає, то в ємність з водою можна покласти срібну прикрасу. Це принесе успіх і матеріальне благополуччя.

Читайте також: Особливо сильнa молитва на Великдень про зцілення “Від трьох смертей”, яку потрібно читати до того, як будуть дзвонити дзвони в церквах

У Страсному тижні, кожен день вважається Великим. В церквах, в ці дні проходять особливі служби. Крім того, на цьому тижні тримається найсуворіший піст. Не можна їсти м’яса, риби, яєць, молочних продуктів, а також олії.

Віруючі повинні сумувати, тому не слід співати, танцювати і радіти. У цей період потрібно відвідувати служіння і по максимуму очиститися до світлого свята Великодня.

Пристрасні дні призначені не тільки для особистого покаяння, але і для того, щоб згадати, що у свої останні дні свого життя робив Ісус Христос. Також, у Великий вівторок можна почати закуповувати продукти на Великдень.

Головні заборони та прикмети на свято

Якщо у цей день першим, кого ви зустрінете, буде чоловік, значить, рік буде щасливим. Зіткнувшись з жінкою, чекайте неприємностей. Діти — до поповнення в сім’ї.

Щоб весь рік прожити в багатстві, у Великий вівторок вранці господині готували пісну випічку і годували бездомних.

Під час Великого посту відвідувати храм рекомендується кожен день. Якщо в будинку присутня важкохвора людина, у Великий вівторок необхідно піти до церкви і набрати близько неї землі у торбинку. Потім мішечок з землею потрібно покласти під подушку хворого і не витягувати його до настання Великодня. У неділю мішечок беруть і закопують його біля церкви, де була взята земля. Народна мудрість говорить, що завдяки цьому людина незабаром зможе видужати і назавжди забуде про ненависну недугу.

Під час Страсної седмиці заборонено лаяти інших людей і згадувати про ворогів, інакше весь рік проживете в злобі і отримаєте нових ворогів.

Харчуватися в цей день дозволено сирими овочами, фруктами, хлібом та водою.

А уже у неділю,  на Великдень, знімаються всі обмеження на прийом їжі.

Джерело.

You cannot copy content of this page