fbpx

Успіння Пресвятої Богородиці – особливий день для кожної жінки: що можна робити, а що заборонено

Порадіємо разом з православними, зустрічаючими свято Успіння Пречистої. Саме слово «Успіння» перекладається як смepть, так і сон перед сходженням на Небеса. Для віруючої людини смepть – перший крок для зустрічі з Господом.

Тому 28 серпня, в день Успіння православний світ не оплакував смepть Богородиці, а прославляє її. Адже за смepтю було воскресіння, після якого Блаженна возз’єдналася зі своїм сином. Джерело

Що необхідно зробити на Успіння Богородиці

Радісну подію прийнято відзначати відвідуванням церкви, присутністю на Всеношній. Перед початком служби ставиться свічка і підноситься молитва за благополуччя всіх людей. Якщо не вдається постояти на Всеношній, необхідно відвідати храм і помолитися біля ікони Успіння Пресвятої Богородиці.

Обов’язково підносять загальну молитву вдома, в колі сім’ї. Богородиця почує кожного і допоможе кожному, хто звертається до неї гарячими молитвами і чистою душею. Це знаковий день, коли Матір Божа по-особливому чує молитви. Просити можна про таке:

  • за здоров’я малюків;
  • про кращу долю близьких, особливо дітям;
  • про фортеці віри;
  • про допомогу пройти земні спокуси.

Священнослужителі наставляють пам’ятати про другу заповідь Христа про любов до ближніх. У це свято важливо нести світло і любов людям, роздавати милостиню нужденним і не відмовляти в допомозі тим, хто просить, не тільки близьким, але і незнайомим. Радість в цей день повинна відвідати особливо тих, хто чимось обділений.

Урочистий день земного догляду Богородиці дарує кожному довге і щасливе життя. На Русі існувало повір’я: сватання в день Успіння – до вічної любові, яка триватиме і на Небесах.

Що не можна робити на Успіння Богородиці

Протягом багатьох століть Православна Церква називає день Успіння Матері Божої як радісний день, тому зневіра, туга і важкі думки не повинні відвідувати віруючих. Ми згадуємо не про тлінність тіла, а про безсмертя вічної душі.

Під забороною лайка, лихослів’я, прояв ненависті, склоки і плітки. Сварки і участь в небогоугодних справах протягом цього дня принесуть моральне спустошення, зведуть стіну між вами і Творцем.

Будь-яке велике свято – це час для посиленої духовної роботи над собою. Тому 28 серпня немає місця для розваг, налаштовуйте серця свої на спілкування з Господом і Богородицею, на вдосконалення духу і очищення від гріха.

Читайте також: Неймовірно сильні цитати з Біблії, які змінять ваше життя. Одна умова: виконуй те, що там написано, і вір!

Заборонено займатися фізичною працею, рукоділлям, пранням, роботою в саду і городі. Тільки відмовившись від усього суєтного, ви станете ближче до Господа. Виняток щодо цих робіт вважаються ті випадки, коли праця спрямована на благо інших людей, а робота приносить оточуючим радість.

Обов’язково помоліться Матері Божій, щоб зблизитися з нею і звільнитися від гнітючих думок і тяжкого вантажу. Молитва в таке свято – не зобов’язання, а добра справа для кожного православного. Щоб помолитися, не потрібно багато часу, тільки звернене до Богородиці серце і чистота помислів.

You cannot copy content of this page