fbpx

Завтра особливий день – 24 лютого Неділя блудного сина – що потрібно зробити в цей день кожному

Неділя блудного сина – це друга неділя з чотирьох, яка відводиться для підготовки до Великого Посту. Свою назву цей день отримав від євангельської притчі, яку знає кожен православний віруючий.

Православні християни продовжують готуватися до Великого посту , і вже в неділю 24 лютого вони зустрінуть Неділю блудного сина, яка має величезне значення для православних людей. Цей день знаменує незламну віру і любов Христа і нагадує всім віруючим про те, що Господь завжди поруч з кожним і готовий прийняти і пробачити будь-кого, хто відкриє перед ним своє серце.

Значення і сенс притчі

У Неділю блудного сина ще з давніх часів люди віддавалися спогадам про цю притчу, яка торкнулася не однієї людини, а все людство в цілому. У 2019 Неділя блудного сина випадає на 24 лютого. Щоб трохи глибше зануритися в значення цього дня, необхідно знати зміст притчі, яку ще Син Божий Ісус Христос проповідував своїм учням.

У наші дні цю притчу читають на службі в Неділю блудного сина. Вона оповідає про двох синів, одному з них дісталося багатство батька, які він тут же прогуляв, мандруючи по всьому світу.

Коли вся спадщина закінчилася, син повернувся в рідну домівку, каючись і благаючи у батька прощення за скоєне. Батько не міг не пробачити сина свого і прийняв його назад, адже той покаявся у гріху, і всі його слова були щирими.

Інший же, старший син, відрікся від спадщини, занурившись у віру, ведучи праведне життя. Коли він дізнався про повернення молодшого брата, що батько простив його і влаштував на честь його повернення бенкет, він розлютився, висловивши батькові, що його брат не гідний всього цього.

На ці слова старшого сина батько лише відповів, що необхідно радіти за брата і за заспокоєння його грішної душі. Притча вчить кожного, що покаяння в гріхах важливе і необхідне, щоб Господь зміг пробачити і подарувати свою милість.

Чому ж ця притча настільки важлива і стосується кожної людини? Справа в тому, що Ісус спілкувався з людьми доступною мовою і намагався донести до всіх віруючих сенс сказаного в звичайних історіях, притчах, картинках. У цій казці молодший син символізує людину, яка заблукала, пішла не своєю дорогою.

Батько ж прямим чином пов’язаний з Господом, показуючи, наскільки Бог щедрий, милостивий і добрий до всіх, хто щиро кається у гріхах своїх. Інший же син є яскравим прикладом людей праведних, але не беруть покаяння від інших, зневажаючи грішників, вважаючи, що у них немає шансу на прощення.

Читайте також: Молитва про перемогу над спокусами, яку слід прочитати кожному

Як відзначити 24 лютого

У цей особливий день православні віруючі повинні вдатися до молитов, сходити до церкви на службу і покаятися. У цей день кожна людина, згадавши притчу, може зрозуміти, що Господь прощає кожного, хто сповідається в своїх гріхах. Це шанс почати нове, осмислене життя і звернути на праведний шлях.

24 лютого в кожному православному храмі буде проводитися особлива служба, присвячена Неділі блудного сина. Якщо в цей день не вдасться відвідати церкву, то необхідно почитати молитви вдома, попросити у Господа прощення, покаятися за скоєне і подякувати за все хороше, що є у вашому житті.

You cannot copy content of this page