fbpx

“Покровонько, Покровонько покрий мою головоньку”: Молитви дівчат про швидке заміжжя та матері за щасливу долю доньки

На Покров молитви про заміжжя мають велику силу, тому дівчата намагаються провести ритуал, щоб вийти заміж протягом року.

В чому допомагає Покров пресвятої Богородиці

У цей день рано вранці самотнім жінкам, що мріють знайти свою половинку, потрібно взяти чистий аркуш паперу і докладно перерахувати на характеристики чоловіка своєї мрії. Внизу треба дописати “На все воля Божа”, після чого відправитися до церкви на службу. Там біля ікони Богородиці поставити свічку Святій. Дома освячену записочку потрібно сховати в затишному містечку.

Існує повір’я, що якщо рано вранці дівчина поставить свічку біля ікони Покрови Пресвятої Богородиці і прочитає молитву, то раніше за всіх вийде заміж:

“Покров-батюшка, покрий землю сніжком, а мене женишком” або “Покров-Матінка, покрий землю сніжком, а мене молоду хусткою”.

Молитви про швидке заміжжя на Покрову

“О, Пресвята Діво Маріє, прийми молитву цю від мене, негідної слуги Твоєї, і вознеси її до Престолу Бога Твого Сина, нехай милостивий він буде прохання нашим. Прибігаю до Тебе як до Заступниці нашої: почуй нас, що моляться Тобі, покрий нас покровом Твоїм, і випроси у Бога Сина Твого нас всіх благ: подружжю любов та злагоду, дітям послуху, скривдженим терпіння, скорботним благодушності, всім нам дух розуму і благочестя, дух милосердя і лагідності, дух чистоти і правди.

Збережи мене від гордості й самолюбства, дай же мені охоту до працьовитості і благослови труди мої. Як Закон Господа, Бога нашого наказує людям в чесному подружжі жити, то приведи мене, Матір Божа до нього, не для догоджання бажанню моєму, а для виконання призначення Отця нашого Святого, бо Він Сам сказав: недобре чоловікові бути одному і, створивши йому жінку на помічницю, благословив їх рости, множитися і населяти землю.

Пресвята Богородиця, вислухай смиренну молитву з глибини дівочого серця мого: дай мені чоловіка чесного й побожного, щоб ми в любові з ним і згоді прославляли Тебе, милосердного Бога: Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.”

Читайте також: “Богородице Діво, радуйся” – важлива молитва в день Покрову 14 жовтня, яку варто прочитати кожному

Що робити в день Покрови незаміжнім:

  • Спекти щось і пригостити приємних вам людей.
  • Нагодувати птахів і тварин.
  • Вранці заплести косу і тільки у вечірній час розплести.
  • Подати милостиню, при цьому сказавши про себе: на двох.
  • В цей день не можна носити штанів – тільки сукні або спідниці.
  • В цей день треба купити квіти і поставити їх у вазу в центр столу.
  • Вітати з цим святом всі сімейні пари.

Для заміжньої жінки, щоб діти не мали самотньої долі

Потрібно взяти ікону Покрови Пресвятої Богородиці та вранці прочитати молитву над дітьми.

“Як покривом на Покрову накривала Матір Божа землю від усіляких бід, так i я приступаю до своєї дитини. Як Матір Божа, Цариця Господнього, покрив усю землю накриває, так i я плід лона свого накриваю від всякої напасті. В ім’я Отця, i Сина, i Святого Духа. Амінь”.

You cannot copy content of this page