fbpx

14 травня – день ікони Божої Матері “Несподівана радість”. Цього дня у Богородиці просять про допомогу та заступництво

Про чудотворну дію ікони згадують ще в середини XVIII ст. Один з найстаріших подібних образів зараз знаходиться в соборі Іллі Пророка. Святиня прославлена великою кількістю чудес. На ній зображено Матір Божу з маленьким Ісусом на руках і грішника, що стоїть на колінах перед ними.

За легендою один грішник і злочинець щодня приходив до ікони з молитвою та проханням, промовляючи архангельське вітання: «Радуйся, Благодатна!», а потім відправлявся на свої гріховні діяння.

Проте одного разу він побачив видіння, що ікона ожила, і на руках та ногах Немовляти відкрилися paни, а Діва Марія заговорила до грішника, сказавши, що це через його діяння та гріхи інших її син стpaждає знову.

Побачене вразило грішника і він почав просити Ісуса простити його і помилувати, але Ісус відвернувся від нього, і тоді Богородиця заступилася промовивши: «Я буду біля ніг Твоїх разом з цим грішником, поки Ти не простиш його».

З часом лиходій пізнав радість прощення і відпущення гріхів, і відтоді почав вести покірливе, благочестиве та богоугодне життя. У серці грабіжника навіки оселилися подяка і трепет перед Богородицею, яка була його Заступницею у Господа і Заступницею за прощення його гріхів.

До ікони звертаються з проханням люди, які втратили надію та віру. Матір Божа допомагає знайти вірних та люблячих супутників життя, розраду й підтримку у важких життєвих ситуаціях. Матері часто моляться до святині, просячи наставити їх дітей на шлях істинний.

Фото ілюстративне з відкритих джерел

You cannot copy content of this page