fbpx

Батько думає, що його дочка втекла до чоловіка і пpoклинaє її за це. Але якби він знав справжню причину, то вирушив би на її пошуки, щоб вбuтu

В одному дуже древньому монастирі поблизу Олександрії живе черниця Марьям (ім’я її змінено).

Ніхто не знав, звідки прийшла ця жінка, але всі бачили, що прийшла вона туди з сильною вірою в серці. І щодня не покладаючи рук вона працювати в ім’я Христа. І таємницю її долі знає тільки одна людина – її брат-близнюк, єдина людина з її минулої сім’ї, хто не зрікся від неї і прийняв такою як є.

А все сталося 20 років тому. Марьям тоді була дівчинкою і жила на околиці Каїра зі своїми батьками, які були суворими мусульманами і виховували її належним чином. Але маленька дівчинка ніколи толком не розуміла сури Корану, які її змушували зубрити, але вона знала, що за непослух буде суворе покарання і тому вчила їх.

Так виявилося, що їх сусідами виявилася сім’я християн. Марьям здружилася з ними, з їх численними дітьми. Адже в Єгипті християни і мусульмани живуть в дружбі, тому батьки не мали нічого проти.

Марьям часто відвідувала цю християнську родину, грала з дітьми і їй завжди подобався їхній спосіб життя. І вони дійсно були добрими людьми і добре ставилися до Марьям. І одного разу ця мусульманська дівчинка взяла в руки Біблію і почала читати. І те, що там було написано, сильно відрізнялося від того, що їй доводилося заучувати щодня.

Молода Марьям перейнялася словами Святого Письма і одного разу вона зрозуміла, що хоче стати християнкою. Але вона також і розуміла, чим загpoжує їй це. Адже за законами шаріату, за зміну релігії, її можуть вбuтu. Християнин може спокійно стати мусульманином в Єгипті і ніщо, крім невдоволення сім’ї, йому не загрожує. А ось мусульманин не може стати християнином ніколи. Ні, його за це не посадять до в’язниці, але якщо вb’ють десь в підворітті, то ніхто навіть не здригнеться.

Коли Марьям досягла повноліття, батько щосили підшукував їй правовірного чоловіка. Але Марьям знала, що це життя не для неї. Її вабили слова Святого Письма і вона хотіла присвятити своє життя служінню тільки Ісусу Христу. Про її таємниці знав тільки її брат близнюк. І хоча він теж був по вірі мусульманином, йому було важко бачити, як сестра стpaждає.

Він був набагато мудріший, ніж батьки, які якби дізналися про бажання дочки, відразу б убuлu або покaлiчили її за це. І він допоміг сестрі бігти з рідного дому.

Марьям втекла в монастир, де прийняла християнство і стала послушкою. Їй довелося змінити ім’я і жити під підробленим паспортом. Її відданий брат допоміг роздобути його. Батько Мар’ям думає, що його дочка втекла до чоловіка і пpoклинає її за це. Але якби він знав справжню причину, то відправився б на її пошуки, щоб вбuтu.

Читайте також: Молитва від боргів і фінансових труднощів

Минуло 20 років і Марьям ні на секунду не пошкодувала про своє рішення, тепер вона черниця. Вона вдячна Богу, що він так наблизив її до себе і що вона витримала всі випробування і спoкyси. Їй досі загpoжує переслідування, але вона знає, що її Бог її не залишить.

З мирським життям її пов’язує лише брат, який іноді відвідує її, потай від усіх. Він любить свою сестру і захоплюється. І він розуміє, що поклоняються вони одному Богу, просто він вирішив повести її іншим шляхом. Адже у кожного свій шлях до нашого Творця.

Джерело.

You cannot copy content of this page