Найсильніші молитви на початок Великого посту, які потрібно читати саме 2 березня

У православному календарі Великий піст є однією з найбільш важливих подій. Відбувається це через те, що він нерозривно пов’язаний з найбільшим святом всіх християн на землі – Світлим Великоднем. Згідно з правилами і традиціями, понад сорок днів людина повинна відмовляти собі в розвагах і не їсти тваринну їжу. Це час, за який ми очищуємося від скверни і стаємо ближче до Бога.

Молитва до Ісуса Христа

Налаштуватися на початок посту найкраще допоможе молитва Спасителя нашого, Ісуса Христа. Весь цей пост присвячений спогадам про Його земний шлях, про труднощі, які необхідно було пережити, і про події Страсного тижня. Багатьом з нас важко налаштуватися на початок посту. Тому потрібно прочитати молитву, яка допоможе згадати про жертву Христа і надихнутися нею на успішне утримання від їжі і розваг. Джерело

«Спасителю наш, Ісус Христос, Син Божий. Згадуємо в цей день, через що довелося тобі пройти заради порятунку душ наших. Прости нас, недостойних рабів твоїх, і дай нам сил на цей піст, щоб позбутися від спокус і витерпіти всі випробування, як і ти витерпів все тобі визначене. Допоможи нам забути про спокуси і згадати про смирення і молитвах. Амінь».

Молитва Матінці Заступниці

Діва Марія також пов’язана з Великим постом, адже ми часом забуваємо, наскільки важко матері, яка бачить страждання свого сина і знає, що йому судилося віддати життя за гріхи людей. Більш того, Богородиця завжди намагається згладити наші страждання і допомогти в благих намірах. Саме тому їй часто моляться перед початком посту.

«Благодатна Діво Маріє, вилікуй наші печалі і допоможи нам вибрати вірний шлях, почавши сьогодні Великий піст. Не дай нам проявити слабкість духу і відведи всі сумніви в бік, щоб змогли ми пройти цей шлях сорокаденний з любов’ю і теплом в серці. Зміцни наше здоров’я і дай нам сил відмовитися від розваг мирських, які усюди оточують нас. Збережи нас від думок поганих і від вчинків неугодних, щоб не оскверняли ними ми пам’ять про подвиг Сина Твого. Амінь».

Читайте також: Найсильніша молитва, про здоров’я і благополуччя в родині, до святої Ксінії

Молитва до всіх святих

Хто як не святі знають про утримання та піст. Це звичайні люди, які присвятили себе повністю справам Господа. Саме на них потрібно бути схожими в період з 2 березня по 18 квітня. Молитва до святих допоможе заручитися їхньою підтримкою на ці непрості півтора місяці.

«Святі отці і матері, пророки, мудреці і великомученики. Моліть Бога за нас грішних, щоб простив він нас за всі гріхи вільні і невільні, а також дав нам сил і зміцнив віру нашу. Навчіть нас нести хрест свій і приймати Великий піст як личить справжньому християнину. Амінь».