fbpx

У небезпеці, скорботі, в моменти безнадії, хвороб і проблем читайте ці молитви. Бог вірний і ніколи не залишить!

У небезпеці, скорботі, нападах злої сили читайте ці молитви, Бог не залишить ніколи вас!

Псалом 90
Хто живе надією на Всевишнього, той під покровою Бога Небесного спочиває. Каже він до Господа: «Ти моє пристановище і захист мій, Бог мій, і я надіюся на Нього». Він спасе тебе від сітки ловця і від пошести згубної. Плечима Своїми Він захистить тебе, і під тінню крил Його ти надійно спочиватимеш. Обороною тобі буде правда Його. Не побоїшся страху вночі, ані стріли, що летить удень. Джерело.

Ані пошести, що діє в темряві, ані напасти духа зла опівдні. Впаде коло тебе тисяча, і десять тисяч правобіч тебе, але до тебе не наблизиться. Тільки очима твоїми будеш дивитися і помсту над беззаконними бачити. Бо ти сказав: «Господь — надія моя», і Всевишнього ти обрав за оборонця собі. Отже, не прийде до тебе лихо, і пошесть не наблизиться до оселі твоєї.

Бо Він ангелам Своїм звелить, щоб охороняли тебе на всіх стежках твоїх. На руках вони понесуть тебе, щоб нога твоя не спіткнулася об камінь. На гаспида й василиска ти наступатимеш і потопчеш лева й змія. Бо скаже Господь: «За те, що він надію поклав на Мене, Я визволю його і захищу його, бо він знає ім’я Моє. Буде кликати Мене, Я почую його; буду з ним у скрутний час, визволю його і прославлю його. Довгим життям обдарую його і дам йому спасіння Моє».

Молитви до Чесного Хреста

Нехай воскресне Бог і розвіються вороги Його, і нехай біжать від лиця Його всі ненависники Його. Як щезає дим, нехай щезнуть, як тане віск від лиця вогню, так нехай згuнуть біси від лиця тих, хто любить Бога і хто осіняє себе хресним знаменням і в радості промовляє:

радуйся, Пречесний і Животворчий Хресте Господній, що проганяєш бiсів силою розп’ятого на тобі Господа нашого Ісуса Христа, що до пекла зійшов, і подолав силу дuявола, і дарував нам тебе, Хрест Свій Чесний, на прогнання всякого супротивника.

О, Пречесний і Животворчий Хресте Господній, помагай мені зі Святою Владичицею Дівою Богородицею й зо всіма святими завжди, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Захисти мене, Господи, силою Чесного і Животворчого Твого Хреста, і ним охорони мене від усякого зла.

Непереможна й незламна Божественна сило Чесного й Животворчого Хреста, не покинь нас грішних.

Псалом 69

Боже, на поміч мені прийди. Господи, поспіши допомогти мені. Нехай повстидаються і осоромляться ті, що шукають душі моєї. Нехай відступлять осоромленими ті, що шукають загибелі мені. Нехай хутко біжать назад ті, що кажуть мені:

Добре, добре!» Але нехай зрадуються і звеселяться ті, що шукають Тебе, Боже. І ті, що люблять спасіння Твоє, нехай завжди кажуть: «Великий Господь!» А я немічний і бідний: Боже, поможи мені. Ти — Поміч моя і Спаситель мій. Господи, не забарись.

Молитви за ворогів

Як первомученик Стефан за тих, що вбuвали його, молив Тебе, Господи, так і ми припадаємо до Тебе з молитвою: усіх, що ненавидять і кривдять нас, прости, щоб жоден з них через нас не загинув, але всі спаслися благодаттю Твоєю, Боже Всещедрий.

Господи, наверни до Себе серця ворогів наших, якщо ж неможливо запеклим навернутися, то поклади межу їхньому злу і захисти від них обраних Твоїх. Амінь.

Архангельське привітання

Богородице Діво, радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою. Благословенна Ти в жонах і благословен плід утроби Твоєї, бо Ти породила Спаса душ наших.

(Це Євангельське привітання Архангела Гавриїла є одною з найважливіших молитов, вона народжує в душі благодатний мир, захищає людину покровом Богоматері).

Молитва за зцілення, допомогу, прощення гріхів

Спаси, Господи, і помилуй раба Твого (рабу Твою) (ім’я) словами Божественного Євангелія Твого, прочитаного за спасіння раба Твого. Попали, Господи, терна всіх гріхів його і нехай вселиться в нього благодать Твоя, що опалює, очищає й освячує всю людину навіки. Амінь. (І прочитати, стоячи, главу з Євангелія.)

Ісусова молитва
Господи Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене, грішного (грішну). Або скорочена: Господи Ісусе Христе, помилуй мене.

(Святі Отці кажуть, що треба уважно, з покаянням промовляти цю молитву, і так молитися якнайчастіше, де б ми не були. Ця молитва — найсвятішим іменем Спасителя і Бога Ісуса Христа — перемагає всяке зло, і зовнішнє, і внутрішнє.)

Псалом 26

Господь — Просвіта моя і Спаситель мій, кого убоюся? Господь — Охоронець життя мого, кого устрашуся? Якщо нападуть на мене противники мої й вороги мої, щоб пожерти тіло моє, то вони спотикнуться і впадуть. Коли й військо проти мене стане, не злякається серце моє; коли й ціла війна стане проти мене, і тоді я буду надіятися на Нього.

Читайте також: Сильна молитва до святої Марти, яка здійснить будь-яке ваше бажання

Одного я прошу у Господа, одного бажаю, щоб жити мені коло дому Господнього в усі дні життя мого, дивитися на красу Господню, щоранку молитися в храмі Його. Бо Він сховає мене в домі Своїм у день біди, сховає в оселі Своїй, на скелю піднесе мене. Я піднесу голову мою вище ворогів моїх, що оточують мене.

Принесу в домі Його жepтву хвали. Буду співати й прославляти Господа. Почуй, Господи, голос мій, що ним я взиваю до Тебе; зглянься на мене і помилуй мене. Від Тебе говорить серце моє: «Шукайте Господа!» Я шукаю лиця Твого, Господи. Не відвертай же від мене лиця Твого і не відкидай у гніві раба Твого.

Ти — поміч моя, не відкинь мене і не покинь мене, Боже, Спасителю мій. Бо коли батько й мати покинули мене, то Ти, Господи, прийняв мене. Навчи ж мене, Господи, шляхів Твоїх і настанови на стежки Твої задля ворогів моїх. Не віддавай мене в руки ворогам моїм, бо повстали проти мене лжесвідки і злобою палають на мене. Але я вірю, що побачу милість Господню на землі живих. Надійся ж на Господа і будь мужній. Нехай кріпиться серце твоє. Жди помочі від Господа.

You cannot copy content of this page