fbpx

Повчальні цитати з Біблії, які варто було б прочитати кожному

«Бог є Дух, і тим, що поклоняються Йому, належить поклонятися духом та істиною.» Єв. Івана гл.4.24.

«Споконвіку було Слово, і Слово було у Бога, і Слово було Бог.» Єв.Івана гл.1,. За матерілами borsobor

«Бог є Світло і немає в Ньому ніякої темряви.» 1.Івана гл.1.5

«Бог є любов, і хто перебуває в любові, перебуває в Бозі і Бог в ньому.» 1.Івана гл.4.16.

«У любові немає страху, але довершена любов проганяє страх, бо страх має муку. Той хто боїться, не
довершений в любові.» 1.Івана гл.4.18.

«Будемо любити Його, бо Він раніше полюбив нас.» 1.Івана гл.4.19.

«Хто каже:» я люблю Бога, а брата свого ненавидить, той говорить неправду: бо той, хто не любить брата свого, якого бачить, як може любити Бога,
Якого не бачить?» 1.Івана гл.4.20.

«Бо всякий народжений від Бога, перемагає світ; і ця перемога, що перемогла світ,- віра наша.» 1Івана гл.5.4.

Читайте також: Учені довели: молитва це могутня сила, яка зміцнює сім’ю

«Бо троє свідчать на небі: Отець, Слово і Святий Дух; і Ці троє єдине.» 1Івана гл.5.7.

«Ви чули, що було сказано: люби ближнього твого і ненавидь ворога твого. А я кажу вам: любіть ворогів ваших, благословляйте тих, хто проклинає вас, добро творіть тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих хто кривдить і гонить вас, щоб ви були синами Отця вашого Небесного, бо Він сонцем Своїм осяває злих і добрих і посилає дощ на праведних і на неправедних.» Мф 5,43-45.

«Якщо я говорю мовами людськими і ангельськими, а любові не маю, то я — мідь, що дзвенить, або кімвал, що бриньчить. Якщо маю дар пророцтва, і знаю всі таємниці, і маю всякі пізнання і всю віру, так що й гори можу переставляти, а любові не маю, — то я ніщо. І якщо роздам усе добро моє і віддам тіло моє на спалення, а любові не маю, то нема мені з того ніякої користі.» 1 Кор 13.

«Любов довготерпить, милосердствує, любов не заздрить, любов не вихваляється, не пишається, не безчинствує, не шукає свого, не гнівається, не замишляє зла, не радіє з неправди, а радіє істині; усе покриває, всьому йме віру, всьго сподівається, все терпить. Любов ніколи не минає, хоч і пророцтва скінчаться і мови замовкнуть, і знання зникне.» 1 Кор 13,4 — 8.

Читайте також:“У багатстві і в бідності”: 10 біблійних правил щасливого шлюбу

«Хто не любить, той не пізнав Бога, тому що Бог є любов. Любов Божа до нас відкрилась у тому, що Бог послав у світ Єдинородного Сина Свого, щоб ми жили через Нього.» 1 Ів. 4,9-10

Бо так полюбив Бог світ, що віддав і Сина Свого Єдинородного, щоб усякий, хто вірує в Нього, не загuнув, а мав життя вічне. Бо не послав Бог Сина Свого в світ, щоб судити світ, а щоб світ спасся через Нього.» Ів. 3,16 — 17.

«Хіба ж не знаєте, що ви — храм Божий і Дух Божий живе у вас ? Якщо хто зруйнує храм Божий, того покарає Бог: бо храм Божий святий, а цей храм — ви.» 1 Кор.3, 16 — 17.

«Благаємо вас також браття: наставляйте на розум безчинних , втішайте малодушних, підтримуйте немічних, будьте довготерплячі до всіх. Пильнуйте, щоб хто кому не відплачував злом за зло; але завжди дбайте про добро один одному і всім. Завжди радійте. Безперестанно моліться. За все дякуйте: бо така що до вас воля Божа у Христі Ісусі. Духа не вгашайте. Пророцтва не зневажайте. Все досліджуйте, доброго тримайтеся. Утримуйтесь від усякого зла. Сам же Бог миру нехай освятить вас у всій повноті, і ваш дух, і душа, і тіло у всій цілості нехай збережеться непорочно на прешестя Господа нашого Ісуса Христа.» 1 Сол. 5, 14 — 23.

«Одне тіло й один дух. Один Господь, одна віра, одне хрещення, один Бог і Отець усіх, Який над усіма, і через усіх, і в усіх нас.» Єф. 4, 5 -6.

«Кожному із нас дана благодать у міру дару Христового.» Єф. 4, 7.

«Гніваючись не грішіть : нехай сонце не заходить у гніві вашому ; не давайте місця диявoлові.» Єф. 4, 26 — 27.

«Усяке роздратування, і лютість, і гнів, і крик, і лихослів’я з усякою злобою нехай будуть знищені у вас; а будьте один да одного добрими, милосердними, прощайте один одному, як і Бог у Христі простив Вам.» Єф. 4, 31 — 32.ст

«Все ж те, що викривається, стає явним від світла, бо все, що стає явним є світло. Тому сказано:» Встань сплячий, і вoскресни з меpтвих, і освітить тебе Христос.» Отже, глядіть, робіть обережно, не як нерозумні, а як мудрі, цінуючи час, бо дні лукаві.» Єф. 5, 13 — 16.

«Діти слухайтесь своїх батьків у Господі, бо цього вимагає справедливість.Шануй батька твого і матір — це перша заповідь з обітницею : «щоб тобі було добре і ти був довголітнім на землі. І ви, батьки, не роздратовуйте дітей ваших, а виховуйте їх у вченні і наставлянні Господньому.» Єф. 6, 1 -4.

«Прийдіть до Мене, всі струджені і обтяжені, і Я заспокою вас ; візьміть ярмо Моє на себе і навчіться від Мене, бо Я лагідний і смиренний серцем, і знайдете спокій душам вашим ; бо ярмо Моє — благо, і тягар Мій легкий.Мф.» 11,28-30.

«Коли б ви знали, що значить: милости хочу, а не жеpтви, то не осуджували б невинних.» Мф. 12, 7.

«Добра людина з доброго скарбу серця винисить добре, а зла людина зі злого скарбу виносить лихе.Кажу ж вам, що за всяке пусте слово, яке скажуть люди, вони дадуть відповідь у день судний: бо за словами своїми будеш виправданий і за словами своїми будеш осуджений.» Мф. 12, 35 — 37.

«Так буде при кінці світу: зійдуть ангели, і відлучать злих від праведних, і вкинуть їх у піч вогняну: там буде плач і скрегіт зубів.» Мф. 13, 49 — 50.

«А те, що з уст виходить,від серця виходить; це і оскверняє людину, бо від серця виходять злі помисли,вбивства, перелюбства, любодіяння, злодійство, лжесвідчення,хула.» Мф. 15, 18 — 19.

«Бо істинно кажу вам: якщо ви матимете віру як зерно гірчичне і скажете горі цій: перейди звідси туди, і вона перейде; і не буде нічого неможливого для вас.» Мф. 20

«Горе світові від спoкус, бо потрібно, щоб прийшли спoкуси; але горе такій людині, через яку спoкуса приходить.» Мф. 18, 7.

«Учителю,яка заповідь найбільша в законі? Ісус сказав йому: полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю.Це є перша і найбільша заповідь. Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе. На цих двох заповідях утверджується весь Закон і Пророки.» Мф.22, 36 — 40.

«Отже, пильнуйте, бо не знаєте, в яку годину Господь ваш прийде.» Мф. 24, 42.

You cannot copy content of this page